Orhan Gazi Kılıç

"Allah'ım sen beni, milletime ve devletime faydam dokunmadan alma"

ScribeFire

Yazar: Orhan Gazi Kılıç — 15 Nisan 2008 Salı — Saat: 21:22:00

Merhabalar,
Tekrardan kısacak bir aradan sonra günlüğüme girdi ekleme beni çok mutlu etti. Herkese tekrar merhabalar diyerek başlıyorum şu başlığın anlamını açıklamaya :). Başlığımız bir FireFox eklentisi. Eklentiyi buradan indirebilirsiniz. Bu eklenti ne işe yarar peki?
Anlatayım:

Bu eklenti ile şuanda yaptığım gibi günlüğü olan kullanıcıların günlüğüne daha kolay erişebilmesini, daha kolay girdiler yazabilmesini sağlar. Yani kısaca her şeyi daha kolay yapmamızı sağlar. Peki nasıl:

Gördüğümüz gibi ekranda bize günlüğümüzün yapımını program şeklinde gösterir ve bunları bilgisayar üzerinden yaptığımız için tüm işlemler çok hızlı gerçekleştirilir. Kısaca biraz bahsetmek gerekirse:
A = A, Normal worde yazma şekli, yani bildiğimiz yazı şekli,
[A] = [A] Yazımızı, "html" biçiminde yazmamızı sağlar ya da müdahale etmemizi sağlar.
= Tuşu da hızlı bir şekilde yazımızın günlüğümüzde nasıl görüneceğini gösterir. Yani bir ön izlemedir.


Blogs, bölümünde sizin hesabınıza kayıtlı diğer günlüklerinizi listeler ve aynı işlemleri onlar üzerinde yapmanızı sağlar.
Tags, bölümünde yazınızdaki etiketleri belirlersiniz. Etiketler, atıyorum kullanıcılar google'a ScribeFire ya da firefox eklentisi ya da günlük veya :) blog yazarsa bu gördüğünüz sayfa listelenecek.
Posts, daha önceki girdileriniz listelenir ve onlar üzerinde değişiklik yapmanızı sağlar, çok hızlı bir şekilde.
Notes, Notları gösterir. Eğer herhangi bir girdinizin üzerinde değişiklik yapacaksanız not almanızda fayda var unutmamak açısından.


Evet sıksıkda vurguladığım gibi çok hızlı, kullanışlı ve başarılı bir eklenti. Çoğu günlük tutan kullanıcıların ilgisini ve sevgisini kazanacağına inanıyorum. Sağlıcakla kalınız :)

Hayırlı Geceler...

www.pcmag.com.tr/forum



#orhangazikılıç #yazılımcı #programcı #mühendis #oyuncu #vatanperver