Orhan Gazi Kılıç

"Allah'ım sen beni, milletime ve devletime faydam dokunmadan alma"

Dayz 0x00540680 adresindeki yönerge 0x00000000 adresindeki belleğe başvurdu. Bellek okunamadı.

Yazar: Orhan Gazi Kılıç — 27 Mart 2015 Cuma — Saat: 14:06:00

Dayz 0.54. sürümde bu hatayı alıyorsanız hoşgeldiniz. Bu hata güncellemeden sonra ortaya çıktı. Sebebiyse, intel hd 3000 sürücüsünün amd ekran kartını engellemesi. Genelde unifl kullanıyorsanız ya da intel sürüsücüsünü dışarıdan kendiniz yüklediyseniz alabilirsiniz.

Eğer dayznin başlangıç seçeneklerine -dologs ekini koyarsanız aldığınız hata daha anlaşılabilir şekilde şu olacaktır: dislay adapater does not support format d24s8 for x8r8g8b8

Lafı çok uzatmayayım çözümü şöyle:

Aygıt yöneticisine gidin -bilgsayar>sağ tık>yönet- ve görüntü bağdaştırıcısından intel hd 3000 ekran sürücüsünü kaldırın, sürücü dosyalarını sili işaretleyin ve silin.

Daha sonra garanti altına almak için amd sürücüsünü de aynı şekilde kaldırın ve sürücü dosyalarını silin işaretleyin ve silin.
Temsili kaldırma işlemi


Amd sürücüsünü indirin, kurmadan önce intel hd 3000 sürücüsünü windows update ile yükleyin. Bu kısım önemli, dışarıdan değil, windows update kullanarak yükleyin.

Bilgisayarı yeniden başlatın ve indirdiğiniz amd sürücüsünü kurun. tekrar yeniden başlattığınız da hiç bir sorun olmadan girebilmeniz gerekli.

Bu çözümü dayz'nin geri bildirim sitesinde aynı sorunu yaşayan birisiyle tartışırken bulduk. Tartışmaya bakmak için: http://feedback.dayzgame.com/view.php?id=22840#c80901

Amd sürücüsünü indirmek için: http://support.amd.com/en-us/download




#orhangazikılıç #yazılımcı #programcı #mühendis #oyuncu #vatanperver